Geluid

Sonos gaat voor sterke integratie met Android

Sonos noemt het zelf een ‘biggie’ en dat is het nieuws van een sterke samenwerking tussen de multiroom-apparaten en Google ook. Niet alleen is er een verbinding tussen Google Play Music, voor het eerst zal je Sonos-apparaten vanuit een andere (Google)app kunnen bedienen.

In de lange lijst streamingdiensten die Sonos ondersteunt, was Google Play Music zowat de enige grote naam die ontbrak. Tot op heden, want met de nieuwste Sonos-update kan je wel een Google Play Music-account koppelen aan je Sonos-apparaten.

 

De koppeling is ook mogelijk als je geen betalend abonnement bij Play Music hebt. Je kan dan muziek uit je eigen collectie beluisteren, als je die eerder via een programmaatje naar de servers van Google stuurde. Met een All Acess-abonnement van 9,99 euro/maand kan je bovendien naar wens grasduinen in de miljoenen tracks die Google aanbiedt en gepersonaliseerde radiostations beluisteren.

Uniek is dat je vanuit de Google Play Music-app op Android muziek rechtstreeks naar de Sonos-apparaten kan sturen. Dat is een beetje vergelijkbaar met wat nu mogelijk wordt via Spotify Connect. Ook daar kan je in de Spotify-app muziek sturen naar compatibele speakers van onder andere Pioneer, Teufel en Yamaha.

De nieuwe koppeling met Google Play Music wordt beschikbaar gesteld via een nieuwe update voor de Sonos-app.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.