Beeld

Smart TV-platform LG krijgt upgrade

Naar goede gewoonte verklapt LG in de weken voor CES zijn belangrijkste nieuwigheden. Zo zal de Koreaanse tv-bouwer in Las Vegas een nieuwe, grote upgrade van het WebOS-platform voor slimme televisies onthullen.

Echt heel veel verklapt LG niet over WebOS 2.0. Televisies met de nieuwe smart tv-software zouden sneller reageren, onder meer bij het opstarten. Dat zou 60 procent rapper gaan, zegt LG. Er komt ook een nieuwe My Channels-functie, een plaats op de Launcer Bar waar tv-kijkers hun favoriete live kanalen kunnen toevoegen.

Maar LG zegt niet of WebOS 2.0 als upgrade beschikbaar zal zijn voor bestaande WebOS-televisies, wat grotendeels de midrange en hogere modellen van dit jaar zijn. Om te weten of WebOS 2.0 enkel voorbehouden is voor nieuwe televisietoestellen van modeljaar 2015, wordt het wachten tot CES begin januari.

Wie nieuwsgierig is naar de troeven van WebOS, kan hier klikken voor een uitgebreide bespreking. De innovatieve software werd bovendien in 2014 door de EISA – waarvan FWD lid is – beloond met de Smart TV-award van het jaar voor de 55LB870V.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.