Beeld

PlayStation Now streamt PS3-games naar PS4

Sony experimenteert met een dienst die oude PS3-games via streaming bespeelbaar maakt op de PlayStation 4. Doelwit: mensen die geen PS4 willen kopen omdat oude spelletjes er niet op werken. Maar zij zijn niet de enigen.

Op de CES-beurs sprak Sony's CEO Kaz Hirai over de nieuwe dienst, die PlayStation Now heet. De onderliggende technologie wordt geleverd door Gaikai, een streamingdienst die het Japanse bedrijf vorig jaar kocht.

Het idee is dat je spelletjes niet op de console zelf draait, maar ergens in de 'cloud' – op een server van Sony dus. Het enige wat het speltoestel bij je thuis doet, is de videostream van het spel tonen en de invoer van je controller doorgeven aan de server. De Gaikai-technologie wordt al gebruikt om PS4-games te streamen naar de draagbare Vita-console (lees hier de recensie van de PS4). Om een vloeiende ervaring te krijgen, heb je wel een stevige internetverbinding en eventueel WiFi-signaal nodig.

Door deze technologie kan je elk game, hoe complex ook, spelen op een minder krachtig apparaat. Of op een toestel dat niet compatibel is met het spel. Zo zou PlayStation Now kunnen dienen om PS3-games toch te spelen op een PlayStation 4. 

Maar ambities van Hirai gaan verder. PlayStation Now komt ook naar de smartphones en tablets van Sony. Ook de oudere PlayStation 3 werken met de dienst, zodat je in theorie ook gloednieuwe PS4-games op de PS3 zou tonen. De gestreamde games zouden bijvoorbeeld te huur kunnen aangeboden worden.

PlayStation Now zou, aldus Sony, in de zomer in beta in de V.S. beschikbaar zijn. Tegen het najaar zou de dienst ruimer beschikbaar zijn.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.