Mobile

Oplader iPhone kan oververhitten

Apple roept een bepaalde laders die bij een iPhone werden geleverd en los verkocht werden terug. Er bestaat een kans dat de opladers oververhitten en een "veiligheidsrisico" betekenen.

De lader in kwestie is een dun 5-watt model dat volgens Apple in bepaalde landen gebundeld werd "met alle iPhone 3GS-, iPhone 4- en iPhone 4s-modellen die vanaf oktober 2009 tot en met september 2012". In het lijstje van 'risicolanden' staan ook België en Nederland, evenals veel Europese staten.

De kwestbare lader is te herkennen aan het opschrift 'A1300' (zie onder). Er is een ogenschijnlijk identieke lader, A1400, die geen veiligheidsrisico inhoudt.

De adapter zal vanaf heden door Apple kostenloos worden vervangen. Dat kan in Nederland via een Apple Store of in België en Nederland via erkende dealers, zoals Easy-M of Switch. Via deze link kun je een inruilpunt opsporen. Vanaf 18 juni zullen ook winkels van bepaalde telecomaanbieders aan de inruilactie participeren.

Tot je de lader hebt verwisseld voor een nieuwe, gebruik je de oude beter niet meer, zegt Apple nog. Meer informatie over de kwestie vind je op deze pagina van de iPhone-bouwer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.