Beeld

Nieuwe Apple TV krijgt naast gaming nog meer features

Neen, een echte Apple televisie hoef je niet te verwachten. Maar het lijkt er op dat de nieuwe Apple TV wel een serieuze upgrade zal krijgen.

De Apple TV werd door Steve Jobs steevast een 'hobby project' genoemd. Maar het kleine hobbyproject is vrij succesvol en lijkt nu een stevige groeischeut te krijgen. Vorige week meldden we al dat gaming een belangrijk onderdeel zou worden van de nieuwe versie. Bestaande iPads, iPhones, en iPod Touch zou je kunnen gebruiken als controllers. 9to5mac komt deze week met nog meer info naar buiten.

Ten eerste heeft de Apple TV zijn eigen plaats gekregen in de Apple web-store. Vroeger zat hij weggestopt bij de iPods. Dat zou er op kunnen wijzen dat het product aan belang wint, om een plaats te verdienen naast de iPads, Macs en iPhones.

Maar er is meer. Apple overweegt blijkbaar om de Apple TV en de Airport Express te combineren. De nieuwe Apple TV zou daardoor ook over een geïntegreerde, draadloze WiFi 802.12ac router beschikken. Volgens 9to5mac zou die keuze gemaakt zijn om de Apple TV van een betere netwerkverbinding te voorzien, die uiteraard voorrang geeft aan video-trafiek voor de Apple TV.

Nog een mogelijkheid: Apple zou versies getest hebben met een 'built-in TV tuner component'. Die zou het mogelijk maken om bestaande settopboxen voor digitale televisie te controleren. Je sluit de settopbox aan op de Apple TV en je krijgt je televisie content dan in Apple-interface. Lijkt aantrekkelijk, maar bedenk dat zo'n feature vermoedelijk beperkt zou kunnen zijn tot sommige US tv-verdelers. Het lijkt ook sterk op wat Google TV ooit geprobeerd heeft.

Voor je helemaal uit je dak gaat van enthousiasme: 9to5mac hield zich duidelijk op de vlakte. De vernoemde features zijn getest bij Apple, maar of ze ook daadwerkelijk gepland zijn in de nieuwe versie is duidelijk niet zeker.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.