Geluid

Bluetooth vooraan op Pioneer-miniketens

Pioneer brengt twee nieuwe compacte en betaalbare audioketens uit die mikken op mensen die vooral hun smartphone of tablet als bron gebruiken. Bluetooth wordt daarbij aangereikt als manier om draadloos te streamen. 

Het bijzondere aan de 199-euro kostende X-SMC01BT is dat je het apparaat aan de muur kan bevestigen, iets dat je met een klassieke micro- of miniketen doorgaans niet kan. Pioneer heeft al langer gelijkaardige modellen in huis, en de X-SMC01BT met 20 watt vermogen is het recentste model. In het strakke design huist ook een cd-speler, weggestopt achter een klepje.

Je kan muziek via Bluetooth naar het apparaat sturen, maar het is ook mogelijk om een mobiel toestel via USB te koppelen aan de X-SMC01BT. Wat ongewoner is dat dit ook werkt met Android-telefoons, niet enkel iOS-apparaten.

Ook de meer klassiek ogende X-HM21BT – denk centrale unit en twee losse speakers – beschikt over Bluetooth, naast een FM-radio en cd-speler. De USB-aansluiting werkt enkel op Apple-apparaten, al kan je dan wel weer via deze weg een USB-stick met muziekbestanden koppelen. Dit, en het hogere vermogen van 30 watt, brengt het prijskaartje op 299 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.