Mobile

LG lanceert tablets in S-, M- en L-formaten

Na het succes van de G Pad 8.3 is LG klaar voor een groter tabletoffensief. Deze week lanceert het Koreaanse merk drie nieuwe modellen, telkens met een ander schermgrootte. 

De drie nieuwe LG-tablets zijn de G Pad 7.0, G Pad 8.0 en G Pad 10.1. De cijfers verwijzen – zoals wel vaker bij tablets – naar de schermdiagonalen. Heel veel details zijn er nog niet bekend over de drie nieuwe toestellen; meer informatie volgt na de formele voorstelling op de MedPI 2014-beurs later op de week in Monaco. 

Volgens LG zijn de drie formaten nodig omdat er verschillende gebruikers zijn, elk met hun eigen eisen. "In tegenstelling tot bij smartphone, is er niet één perfect formaat bij tablets. Dus hebben we de G Pad-reeks ontworpen voor verschillende doelgroepen. Sommigen zijn vooral op zoek naar draagbaarheid, anderen willen de beste multimedia-ervaring", verklaart Dr. Jong-seok Park, president van de mobiele afdeling van LG.

De drie tablets zullen ook de nieuwste LG-software boven op Android gebruiken. Een feature, Knock Code, is best apart. Waar je doorsnee Android-apparaten kan ontgrendelen met een code, door een figuur te vegen of door gezichtsherkenning, kan dat bij de nieuwe G Pads ook door een uniek patroon te kloppen op het scherm.

Het lijkt er bovendien op dat voorlopig de G Pad 8.3 nog op de markt blijft, wellicht tot het drietal goed verkrijgbaar is. Een test van deze budgetvriendelijke maar toch krachtige tablet vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.