Geluid

KEF R50 Dolby Atmos-speaker

KEF presenteert een nieuwe, speciaal voor Dolby Atmos ontworpen luidspreker: de KEF R50, een 'nieuwe dimensie in home theatre'. De speakers, die bovenop je bestaande surroundkanalen (vloerstaand of boekenplank) worden geplaatst, verschijnen november 2014.

Dolby Atmos
In bioscopen kan Atmos toegepast worden met een spectaculair aantal speakers – 64, om precies te zijn – om zo geluid van ongeveer elk punt te laten komen. Bij de implementatie van Atmos voor thuisgebruik wordt vooral gemikt op de toevoeging van een paar plafondspeakers. Wie niet de optie heeft om een paar speakers in het plafond te verwerken, zal kunnen terugvallen op speciale luidsprekers die op normale hoogte staan, maar die via reflectie het geluid van bovenaf laten klinken.  De R50 is ontworpen om zowel in design als in klankbeeld te integreren met de R-serie en Reference luidsprekers. De speaker maakt gebruik van KEF's nieuwste Uni-Q driver array, welke oorspronkelijk is ontwikkeld voor de KEF Blade.

KEF's nieuwe R50 Dolby Atmos luidsprekers worden bovenop de bestaande vloerstaande of boekenplank home theater speakers geplaatst. Het merk licht dat graag even toe: "In het dagelijks leven komt geluid overal vandaan naar ons toe. Conventionele surround sound-systemen verdelen het geluid slechts in een horizontaal vlak: links en rechts, voor en achter. Mooi – totdat je Dolby Atmos hoort. Wat de weergave zo verbluffend realistisch maakt, is dat de weergave van elke sce'ne wordt herschreven tot een volledig gecontroleerde beweging door de ruimte – met inbegrip van verticaal."

Door toepassing van KEF’s befaamde UNI-Q driver array is de R50 naar eigen zeggen als geen andere luidspreker in staat het Dolby Atmos-gecodeerde signaal in drie dimensies weer te geven. De afwerking is hoogglans zwart, de consumentenprijs is € 399,- per stuk. Leverbaar vanaf eind november 2014.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.