Mobile

iOS-update herstelt slome iPhone 4

Kort op de hielen van de aankondiging tussen verschillende automerken en Apple, verschijnt er een update voor de iPhone en iPad. Naast wat bugfixes brengt die de nieuwe CarPlay-functie aan.

CarPlay werd vorige week voorgesteld en zorgt voor een sterke integratie tussen de iPhone en het dashboard van een auto. Het werkt wel enkel met compatibele auto's – en voorlopig betekent dat investeren in een nieuwe Volvo, Mercedes of Ferrari. Maar ongeveer elk ander merk gaat ook met Apple in zee.

Op korte termijn heb je dus niets aan de CarPlay-functie die wordt toegevoegd via de iOS 7.1-update. Verder bevat het echter ook bugfixes die de iPhone stabieler en veiliger maken, naast wat kleine esthetische ingrepen.

Het beste nieuws is dat de update schijnbaar de oudere iPhone 4 opnieuw wat vlotter laat reageren. Zoals wel vaker bij Apple-apparaten, was de introductie van een nieuwe iOS-versie (in dit geval 7) slecht nieuws voor oudere apparaten. Na de overstap van iOS 6 naar versie 7 zagen iPhone 4-eigenaars hun toestel veel trager reageren.

Deze nieuwste 7.1-update lijkt dat probleem ten dele aan te pakken. Spijtig genoeg niet helemaal, want uit tests van de technologiesite Ars Technica blijkt een iPhone 4 nog altijd trager in heel wat functies dan vroeger. Met name Safari en de telefoonfunctie blijft betrekkelijk sloom – maar tenminste niet er als bij iOS 7.0.

De update kan je aanbrengen door op je iPhone of iPad naar Instellingen te gaan, en Algemeen, gevolgd door Software-update.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.