Beeld

iBood stunt met supergoedkope 4K-tv’s

Samsung wil dit jaar zwaar inzetten op Ultra HD 4K. In de aanloop van het WK worden er dus stevige cashbacks gegeven. Maar deze iBood-aanbieding ziet er wel bijzonder aantrekkelijk uit. Is het een goede koop of niet?

Het toestel in kwestie, de UE55HU6900, is in elk geval een 2014 model. Het beschikt over het volledige smart tv-platform, met quad-core processor. Dat betekent dat je alvast nieuwe features zoals ‘Multi-Link screen’ kan gebruiken. Met vier HDMI-aansluitingen, die HDMI 2.0-compatibel zijn, en HDCP 2.2 ondersteunen is het toestel ook klaar voor nieuwe 4K-bronnen. Uiteraard beschikt het ook over de nieuwe videocodec, HEVC. Die wordt gebruikt om 4K op efficiëntere wijze te comprimeren en is bijvoorbeeld noodzakelijk om Netflix 4K-content te bekijken.  Alle aansluitingen staan op het toestel, maar er is wel een One Connect aansluiting voorzien, zodat je volgend jaar een mogelijke upgrade kan overwegen. Ook de Smart Touch remote en de IR-extender zijn bijgeleverd zodat je je settopbox en televisie met één remote kan bedienen. Wie een goed overzicht wil van de smart features en bediening kan terecht op onze review van de UE55HU8500 (klik hier).

Waar zitten de addertjes? In de eerste plaats is dit een instapmodel voor 4K. Dat zie je vooral aan de vrij lage 200Hz CMR-score. Concreet betekent dit dat de bewegingsscherpte van dit toestel aan de lage kant zal zijn. Snel bewegende voorwerpen zullen een wazige of dubbele rand hebben, en panbeelden blijven vermoedelijk vrij schokkerig. Of dat een probleem is hangt grotendeels van welke content je vooral bekijkt. Maar voor sport en actiefilms is dit zeker niet de beste keuze. Dit toestel kan ook geen 3D leveren. Het belangrijkste addertje: de laatste vier letters van de volledige naam UE55HU6900SXZG duiden aan dat het om een Duits model gaat. Onze toestellen gebruiken SLXXN als laatste letters. Samsung België liet ons daarover het volgende weten:

  • De digitale tuners zullen niet werken. Wie dus gebruik wil maken van een CI+-kaart is bij deze gewaarschuwd. Ook manueel zou het onmogelijk zijn om de juiste zenders in te scannen. Dat is uiteraard geen beperking voor wie met een settopbox werkt.
  • Sommige apps in het smart tv platform kunnen mogelijk problemen geven. Geen verdere indicatie over welke apps het gaat.
  • Mogelijk zijn er beperkingen op de selectie van menutaal. Met wat tegenslag moet je dus met een Duits of Engels menu aan de slag.

Wie de sprong wil wagen, de iBood vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.