Redactie

Bekijk ‘Breaking Bad’ in 4K via Netflix

Waar blijft de 4K-content? Met die vraag worden we met de regelmaat van de klok geconfronteerd. Voorlopig is het enige antwoord nog steeds: Netflix.

Wie Netflix in huis heeft, kan al genieten van seizoen 2 van House of Cards. Maar Netflix heeft zopas ook bevestigd dat het Breaking Bad in 4K zal beginnen streamen vanaf juni. De serie, eigendom van Sony, is volledig geremastered in 4K en voorzien van een 5.1 surround track. Dat betekent dus de verhalen van Walter White, een scheikundeleraar die zich in de misdaad werpt om voor zijn vrouw en kinderen te zorgen, binnenkort in piekfijn detail te bewonderen zullen zijn.

Is dat de start van een breed aanbod? Ongetwijfeld. Maar zal dat breed aanbod er ook snel zijn? Neen, zo snel gaat het niet. Netflix verwacht dat het nog vijf jaar zal duren voor Ultra HD 4K werkelijk mainstream zal zijn. Tegen dan wordt er ook algemeen verwacht dat de meeste televisies in de winkel 4K-tv's zullen zijn. Ultra HD televisies zullen het dus nog een paar jaar moeten stellen met een beperkt 4K aanbod. Al weet je natuurlijk nooit.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.