Mobile

HTC lanceert miniversie van nieuwe One

Net zoals vorig jaar brengt HTC een compactere versie van zijn vlaggenschip-telefoon uit. De nieuwe 'One mini 2' heeft hetzelfde design en afwerking als zijn grote broer, maar is goedkoper.

Een van de grootste aantrekkingspunten van de nieuwe mini is het ontwerp, dat we al kennen van de One (M8) die eind maart werd voorgesteld in Londen. Net zoals bij dat groter toestel heeft de One mini 2 een wat gebolde achterkant uit geborsteld aluminium. Het is ook verkrijgbaar in zilver, grijs of goudkleur.

De One mini 2 is natuurlijk heel wat compacter dan de grote One: 13,7 x 6,5 x 1,06 cm en 137 gram. Het toestel mikt net op mensen die het 5-inch scherm van de M8 te groot vinden. Door de display te krimpen tot 4,5 inch diagonaal, wordt de nieuwe mini heel wat handzamer – en beter geschikt om in een jaszak of kleine handtas te stoppen. De keerzijde is wel dat het scherm een 720p-resolutie toont, niet de Full HD die we gewoon zijn van een echt vlaggenschip.

Een ongewone eigenschap van de nieuwe telefoon is dat de camera vooraan behoorlijk veel pixels heeft. Normaal dient deze camera vooral voor zaken als Skypen met video. Maar aangezien de selfie helemaal 'in' is, voorziet HTC een camera van 5 megapixel. Zo kan je een kwalitatieve selfie van jezelf maken en het resultaat meteen zien op het scherm. Achteraan is er een 13-megapixel camera.

De vernieuwde mini met zijn quadcore-processor aan 1,2 GHz is enkel beschikbaar in een versie met 16 GB, uit te breiden met een microSD-kaart. Dit is dus geen prestatiebeest zoals de hypersnelle M8, maar dat is ook niet de bedoeling. Op mediavlak vallen vooral de BoomSound-stereospeakers op en de ondersteuning voor aptX over Bluetooth. HTC is dan ook al lange tijd voorstander van deze codec, die een hogere kwaliteit biedt bij het streamen.

De HTC One mini 2 is er vanaf begin juni en kost 449 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.