Geluid

High-end München: hoogmis voor audiofielen

In München opent vandaag de High-end-beurs zijn deuren. Zoals de naam al laat uitschijnen, draait het hier helemaal rond audioproducten in het hogere segment – al gaat het niet enkel om astronomisch dure toestellen.

De beurs staat ook helemaal synoniem met de stad München. Je moet in de audiowereld gewoon 'München' zeggen en iedereen weet waar je het over hebt. Het is een belangrijk AV-event dus, al is het qua schaal niet vergelijkbaar met CES in Las Vegas, het Mobile World Congress in Barcelona en IFA in Berlijn – de drie andere belangrijke shows. In 2013 ontving High-end München ongeveer 16.000 bezoekers en waren er circa 350 standhouders. Zeker CES en IFA overstijgen dat bezoekersaantal met een factor 10 tot 15.

Niettemin is het helemaal the place to be als je meer wil weten over audio, zowel voor de mainstream als meer exotische zaken. Merken als Denon en Yamaha presenteren er hun nieuwe producten voor het grote publiek, naast piepkleine merken die extremen opzoeken. Een versterker voor 50.000 euro? Die vind je er vast!

FWD is zelf niet aanwezig in München, maar de collega's van HiFi.nl wél. Ze brengen doorlopend verslag uit op deze special-pagina. Klik hier regelmatig om de nieuwste verslagen te lezen.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.