Geluid

Habitat en Elipson bouwen designspeakers

De samenwerking tussen de woonketen Habitat en het Franse luidsprekermerk Elipson baart twee Bluetooth-speakers voor designminnaars. De Lenny-speaker lijkt zelfs wat op het hoofd van een mannequin.

De twee draadloze speakers zijn de eerste – maar zo te horen niet de laatste – producten in een nieuwe lijn 'Elipson | Habitat'. De speakers zullen te koop zijn via de woonwinkels, maar via geselecteerde dealers en sommige Media Markt-vestigingen. Aangezien Habitat graag uitpakt met designmeubels en Elipson ook apart vormgegeven luidsprekers aanbiedt (zoals deze Elipson Planet-speakers), verwachten we vooral fraaie ontwerpen van het duo.

De eerste speaker uit de lijn, Lenny, stelt op dat vlak niet teleur. Onder de slogan 'een muzikale gezel' wordt een speaker aangeboden die je nog het best kan omschrijven als 'hoofdvormig'. Via een mooie lederen beugel kan je de 2 kilogram wegende speaker meenemen – wat ongetwijfeld veel bekijks zal opleveren. De Lenny kan echter ook gewoon op een meubel staan, als aandachtstrekker in een kamer. In het hoofd zitten twee drivers van 5 cm en een passieve basradiator. Lenny kan tegen waterspatten en zou 299 euro kosten.

De Timber-speaker is iets conventioneler, al is de hexagone vorm met houten zijkanten toch ook een eyecatcher. Deze 199-euro kostende speaker is iets krachtiger en kan zelfs een iPad opladen via een USB-poort, maar bevat geen batterij en is dus gekluisterd aan een stopcontact. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.