Mobile

Grote update voor Nokia’s in Benelux

De Lumia Cyan-update voor Windows Phone 8.1 zal vanaf donderdag beschikbaar zijn voor Nokia-telefoons in de Benelux. Door de update krijg je theoretisch toegang tot Cortana, Microsofts antwoord op Siri van Apple. Maar niet in de praktijk, want Cortana – de naam verwijst naar de AI uit de spelreeks Halo – is nog niet functioneel buiten de V.S.

Lumia Cyan is niet bedoeld als 'grote' update, maar toch brengt het heel wat interessante verfijningen naar Windows Phone 8.1. Zoals de mogelijkheid om Live Tiles in drie rijen op het hoofdscherm te tonen. Dat kon al met de gigantische Lumia 1520 (lees hier de test), maar nog niet met andere Lumia-telefoons. Hoewel die verbetering niet belangrijk lijkt, is het toch een forse vooruitgang qua gebruiksgemak.

Nog een belangrijke verbetering is dat je dankzij Cyan apps kan installeren op een geheugenkaart. Vooropgesteld dat jouw Lumia over een sleuf voor dergelijke kaarten beschikt. De Action Center komt ook tegemoet aan een grote verzuchting van veel Windows Phone-gebruikers, door met één veegbeweging toegang te geven tot instellingen en notificaties.

Op cameravlak verandert er ook heel wat. Een nieuwe Nokia Camera- en Camera Roll-app maakt het bewerken van foto's meteen na het nemen mogelijk. Op bepaalde modellen (Lumia 930 en Lumia 1520) kan je bovendien nu video's opnemen in Dolby Digital Plus 5.1.

Normaal gezien zal een compatibele Lumia automatisch aangeven of de Lumia Cyan-update beschikbaar is. Je kan ook handmatig checken, door te gaan naar Instellingen en dan Telefoonupdate.

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.