Redactie

Bekijk documentaire The Distortion of Sound

We hoeven allang niet meer met een LP onder de arm naar huis vanaf de platenzaak om te kunnen genieten het nieuwste album. Tegenwoordig spelen we muziek vanaf onze smartphone of laptop, of we gebruiken een van de vele internetdiensten. Het nadeel? De achteruitgang van de geluidskwaliteit van muziek. Daarover gaat de documentaire The Distortion of Sound.

The Distortion of Sound is een korte documentaire die gratis via YouTube te bekijken is. In 22 minuten vertellen bekende artiesten als Slash, Snoop Dogg en Kate Nash en verschillende filmcomponisten over hoe technologie de manier heeft veranderd waarop we naar muziek luisteren en hoe dit ten koste gaat van de geluidskwaliteit.

Zo vindt DJ Steve Aoki dat bij een MP3-bestand de complexiteit van een lied vaak verloren gaat en vinden vrijwel alle artiesten het zonde van hun werk dat hun muziek bijvoorbeeld via een laptop wordt afgespeeld. Er wordt zelfs gesproken over ‘De McDonalds generatie van muziekconsumenten’. Wat we hier tegen kunnen doen, zie je allemaal in de docu. Een aanrader!

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.