Geluid

Ex-Androidmakers bouwen compacte Sonos-rivaal

Een aantal ex-Googlelui uit het Android-team werken aan een muziekcontroller die samenwerkt met muziekapps en nagenoeg elke speaker kan aansturen. Wederom een inzending voor het stilaan overdrukke goedkope streamingmuziek en uitdagers voor Sonos-segment, waar onder andere Rocki ook speelt.

Beep is zeer minimalistisch opgevat. Het oogt als een grote knop, en dat is eigenlijk precies wat het is. Op de Bleep-knop tikken start de muziek en met een draaibeweging verander je het volume. Muziek selecteren doe je via compatibele streaming-apps op te telefoon. 

Maar net zoals bij de Chromecast-stick (lees hier de test) wordt muziek niet vanaf de telefoon naar Beep gestreamd. Compatibele apps – voorlopig enkel de Pandora-app, Spotify volgt "misschien" – communiceren enkel de muziekkeuze naar de Beep-speler, waarna de stream rechtstreeks van de dienst naar het apparaatje vloeit. Als de telefoon bijvoorbeeld zonder batterijlading valt, blijft de muziek gewoon spelen.

Desgewenst kan je wel muziekbestanden die op de telefoon of tablet staan, naar Beep sturen. In dat geval moet het mobiele toestel uiteraard wél een verbinding behouden.

Je moet Beep nog verbinden met een muzieksysteem. Dat kan op een varia van bekabelde manieren, gaande van een 3,5 mm jack of cinch-aansluiting tot een digitale optische kabel. Dat universele karakter doet de makers claimen dat je Beep met elk speakersysteem kan gebruiken.

Het klinkt ook alsof de Beep als bouwsteen voor een rudimentair multiroomsysteem kan dienen. Volgens de officiële FAQ kan je tot vijf Beeps gesynchroniseerd dezelfde muziek laten afspelen – ideaal voor een feestje in verschillende kamers. Je kan ook op elke Beep andere liedjes kunnen horen, zeggen de makers.

Uiteindelijk moet de Beep bij zijn officiële lancering in de zomer 149 dollar per stuk kosten, maar in de opstartfase vragen de makers 99 dollar. 

Het idee van een minimalistische knop met een beperkte set functies klinkt in elk geval bekend in de oren. Op CES presenteerde Bang & Olufsen de BeoSound Essence, een heel gelijkaardig concept dat wel wat duurder uit de hoek komt. Er zijn echter ook wat verschilpunten: de B&O-oplossing kan ook muziek via Airplay en DLNA ontvangen, Beep niet. Beep kan wel via compatibele streamingapps worden aangestuurd, terwijl de Essence enkel werkt met de B&O-app – die wel Spotify ondersteunt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.