Beeld

EISA-winnende Panasonic is meer dan een Blu-rayspeler

De BDT700 leverde Panasonic een EISA Award op. Vanwege zijn prestaties in het afspelen van Blu-ray-films, maar ook vanwege zijn meer audiogerichte functies. Het maakt de BDT700 een universele speler op niveau.

Als je de achterkant van de DMP-BDT700 van Panasonic even bekijkt, dan zie je meteen dat het hier om een bijzonder toestel gaat. Hij beschikt twee HDMI-uitgangen, waarbij je de tweede HDMI-poort kan configureren om video en audio te geven of enkel audio (maar dan gaat er geen audio via HDMI 1, wat handig is al je de BDT700 voor beeld rechtstreeks aan een projector wil hangen en de audio naar een surroundprocessor wil sturen). Nog zeldzamer zijn de vele aansluitingen om een analoog signaal in stereo of 7.1 naar buiten te brengen. Een optische en coaxiaal digitale audio sluiten het aanbod af.

De recensie van de Panasonic BDT700 kan je volledig nalezen. De belangrijkste bevindingen van ons vind je hieronder samengevat.

"Een speler die aanspraak maakt op topkwaliteit beeld en geluid moet dat ook uitstralen in zijn ontwerp. Geen probleem voor deze Panasonic. De speler is sober maar zeer stijlvol uitgevoerd in zwart, geborsteld metaal."

"De beeldkwaliteit van de Panasonic is van de bovenste plank. De speler doorloopt moeiteloos onze testen en levert haarscherpe beelden zonder het minste probleem. Uitstekende deinterlacing zorgt voor perfect schuine lijnen zonder trapeffecten. Met zijn ruime keuze aan instellingen kan je de speler zelfs ruisonderdrukking laten uitvoeren. Ook de upscaling is van uitstekende kwaliteit en levert piekfijneresultaten op een Ultra HD-scherm."

"De optie om audio via een tweede HDMI-uitgang te sturen is op dat vlak interessant, maar je kan ook simultaan de audio via HDMI, cinch en digitaal naar buiten sturen. Dat opent de deur naar complexere scenario’s, waarbij je bijvoorbeeld een filmsoundtrack via een AV-receiver stuurt maar voor het beluisteren van een muziek-cd met een aparte stereoversterker werkt."

"De Panasonic DMT-BDT700 is een overcomplete Blu-rayspeler die – mits het nodige geduld met de menu’s – heel wat mogelijkheden biedt. Het is ook een speler die in een audio-opstelling een dubbele rol kan spelen, als video- maar ook als audiobron. De vele aansluitmogelijkheden effenen de weg naar heel diverse installatiescenario’s."

De volledige recensie kan je hier nalezen. De officiële motivering van de EISA-jury staat hier.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.