Geluid

Award voor veelzijdige Marantz-stereoset

Marantz wint dit jaar een EISA Award voor de combinatie van de PM8005-versterker en de SA8005-sacd-speler. De jury was lovend over de klank dat er uit deze set komt, een conclusie waar ook wij ons goed in kunnen vinden.

Toen Marantz een aantal maanden geleden de PM8005 en SA8005 introduceerden, trok dat best wat aandacht. De 2 x 70 watt PM8005 moet namelijk zo wat het beste van Marantz te bieden heeft op versterkervlak, tenzij je wil overstappen naar de duurdere Premium-reeks. Een hoogwaardige versterker voor mensen die van muziek houden en daar ook in willen investeren, maar niet over een oneindig budget beschikken, zo leek het wel. 

Ook de SA8005 was het bekijken waard. Het is meer dan een schijfjesspeler, met een DAC die via een klasse B-USB-aansluiting muziek in hoge resolutie aanvaardt. Incluis ondersteuning voor DSD-bestanden, volgens liefhebbers het beste qua digitale muziekformaten.

De PM8005 en SA8005 zijn door de redactie van FWD getest, samen met de gloednieuwe NA8005-netwerkspeler. Ook dat is een apparaat dat de eerdere klassieke Marantz-look combineert met een enorme veelzijdigheid. Als opvolger van de NA7004, brengt het heel wat meer mogelijkheden, zoals Spotify Connect en grotere ondersteuning voor hi-resbestanden. De volledige recensie van het trio Marantz-toestellen lees je in FWD55.

De conclusie van de FWD-recensie willen we echter wel al delen: "Elk van de drie onderdelen uit de 8005-reeks zijn apparaten die in hun klasse een goede tot toppositie innemen. Voeg ze bij elkaar en je krijgt een prachtig gebouwd stereoset met heel wat kwaliteiten en die voor veel mensen de hifi-aankoop wordt waar ze nog jaren, zo niet decennia, verder kunnen. "

De officiële conclusie van de EISA-jury over de PM8005 en SA8005 van Marantz kun je hier nalezen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.