Beeld

EISA: de beste producten van het jaar

Elk jaar komen de vijftig leden van de EISA-vereniging samen om de audio-, video-, foto- en mobiele producten te kiezen die uit hun tests als de beste naar voren komen. FWD mag sinds 2011 participeren aan de discussie rond beeldproducten en sinds dit jaar ook voor audio.

EISA is een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit negentien Europese landen. De organisatie is sinds dit jaar onderverdeeld in expertgroepen, georganiseerd rond video, hifi, home theater audio, in-car audio, fotografie en mobiele producten. Per land kan slechts één magazine of website lid zijn van een expertgroep. 

In 2011 werd FWD lid van de expertgroep HT Display (=televisies en andere videoproducten). Vanaf dit jaar zijn we ook lid van de expertgroepen rond home theater audio en hifi. In België is verder het magazine Shoot van de uitgeverij Minoc Media Services lid van EISA, voor fotografie.

FWD werd toegelaten als lid omdat wij een strenge en uitgebreide methodologie hanteren bij het testen van AV-apparatuur, en de meeste belangrijke producten op de markt onder de loep nemen. En dat in volle onafhankelijkheid.

In juni van elk jaar komen de hoofdredacteurs van de EISA-bladen samen om de awards toe te kennnen. Dit jaar was dat in Athene. Om genomineerd te worden, moeten producten aantoonbaar getest zijn door minstens vijf magazines én goed zijn bevonden. In sommige gevallen krijgen EISA-leden vervroegd toegang tot producten die pas later op de markt komen, onder embargo. 

Tijdens de juryberaadslaging vergelijken we onze testresulaten en ervaringen, en discussiëren we stevig over de merites en mindere punten van de genomineerde toestellen. Zo komen we tot een lijst met de beste producten van het afgelopen jaar die gebaseerd is op onafhankelijke tests door experts uit heel Europa. Het is een moeilijke en intense discussie, waarbij veel producten genomineerd worden maar er ook heel veel uiteindelijk geen award krijgen.

Hieronder vind je de lijsten met de awards van vier expertgroepen. Voor de lijst met awards voor fotografie verwijzen we je graag naar de website van Shoot.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.