Beeld

Beeld- en geluidskwaliteit zijn het belangrijkst bij aankoop van een nieuwe tv

Waar let je op bij het aankopen van een nieuwe televisie? Wat zijn de populairste maten? En hoe lang duurt het voor je een nieuwe televisie koopt. DisplaySearch komt met de antwoorden.

DisplaySearch heeft de resultaten van zijn ' Global TV Replacement Study' gepubliceerd. Daaruit blijkt klaar en duidelijk dat beeld en geluid nog steeds de belangrijkste factoren zijn bij de aankoop van een nieuwe televisie. Prijs en gebruiksgemak maken de lijst met doorslaggevende argumenten volledig. In de onderstaande grafiek vind je een overzicht. De oranje balken geven de resultaten voor de rijpere markten (zoals de onze) en de blauwe balken verwijzen naar opkomende markten (zoals China).

Dat 3D volledig van zijn voetstuk gevallen is, hoeft geen verrassing te zijn. Maar ook Ultra HD en OLED bengelen achteraan de lijst. Dat terwijl ze wel degelijk een belangrijke rol spelen in de beeldkwaliteit. DisplaySearch speculeert dat de meerkost van deze technologieën een belangrijk nadeel is, een analyse waar we volledig akkoord mee zijn. Zodra de prijzen naar een aanvaardbaar niveau dalen, en die daling is al ingezet voor Ultra HD, zullen deze factoren aan belang winnen.

De vervangcyclus voor televisie is ongeveer acht jaar, alhoewel die in de opkomende markten flink korter is, zes jaar.

,

Al jaar en dag is 32 inch de populairste maat. Maar daar lijkt nu verandering in te komen. In 2012 waren de 32 inch televisies nog goed voor 41% van de LCD-markt, en zelfs in 2013 nog 39%. Dit jaar wordt echter verwacht dat het aandeel terugvalt tot 32% en begin 2015 zou de 40-43" maat de nieuwe leider van het peloton zijn.

Er zijn verschillende redenen voor die verandering. Ten eerste zijn 32-inch panelen minder rendabel voor de fabrikanten zelf. De hoge productievolumes hebben jarenlang tot zware prijsdalingen geleid, die niet in verhouding staan tot de kosten.

Een tweede reden is dat nieuwe features, zoals Ultra HD en gebogen schermen ontwikkeld worden op grotere schermmaten. 32 inch maten zien er in de winkel dan minder feature-rijk uit, waardoor ze minder aantrekkkelijk zijn.

Tot slot hebben de ultrasmalle schermranden er voor gezorgd dat mensen die een televisie vervangen een grotere schermmaat kunnen plaatsen zonder dat die meer ruimte innneemt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.