Mobile

Windows Phones herkennen liedjes

Eerder deze week maakte de softwaremaker via de Windows Phone blog bekend dat Bing Audio zal worden uitgebracht in veertien nieuwe landen, waaronder Nederland en België.

Bing Audio is een tegenhanger van apps als Shazam en Soundhound, mobiele apps die via de microfoon van je smartphone naar afgespeelde muziek op televisie of in de discotheek luistert en je vertelt naar welk nummer je aan het luisteren bent.

De Microsoft-dienst heeft als voordeel dat het zit ingebakken in de Bing-zoekmachine. Als je dus een nummer wilt opzoeken, druk je op de Zoek-knop (met het vergrootglas) in de rechter onderhoek van je telefoon en kies je vervolgens voor het muzieksymbool.

Bing Audio biedt via het optiemenu van Bing een historieke functie voor in het verleden opgezochte nummers en biedt daarnaast een directe koppeling naar Xbox Music als je een beluisterd nummer wilt aanschaffen in Microsofts muziekwinkel.

Hoewel Bing Audio lang niet zo uitgebreid is als eerder genoemde concurrenten, (je kunt bij Soundhound zelfs zingen tegen de app) is de functie wel standaard ingebakken bij het besturingssysteem en dus het proberen waard.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.