Redactie

Uitgesteld kijken via Stievie van start later op jaar

De Stievie-app zal later dit jaar beschikbaar zijn voor het grote publiek, bevestigt VMMa-woordvoerdster Sarah Vercauteren. Er staat niets een lancering in de weg, want de grote test die de voorbije maanden plaatsvond is volgens VRT, VMMa en SBS een groot succes.

Circa 10.000 testers mochten sinds eind februari aan de slag met Stievie. Het overgrote merendeel (98 procent) is na die tijd nog zeer enthousiast over de app, waarmee je programma's van de voorbije 48 uur bij negen Vlaamse zenders kan opvragen. 

De Stievie-app was dan ook van de meet af zeer volwassen. Bij de eerste test door de FWD-redactie (lees hier het volledige verslag, incluis screenshots) konden we niet anders dan vol lof zijn voor een zeer afgeborstelde app die zonder noemenswaardige problemen functioneerde. Onze enige kritiek: Stievie zou het tv-aanbod van een volledige voorbije week moeten aanbieden.

Uit de testresultaten blijkt ook dat de Stievie-app perfect past bij de trend om minder liniear en volgens de uitzendschema van de zenders te kijken. Hoewel het kan, werd Stievie slechts in 20 procent van de gevallen gebruikt om live-tv te consumeren. De rest kijkt uitgesteld.

Voor de zenders die sukkelen met dalende kijkcijfers is de missie geslaagd, want in de bevraging zei de helft van de testers dat ze dankzij Stievie meer televisie dan voorheen bekeken. Er is ook een grote bereidheid om te betalen voor de dienst.

De grote hamvraag is natuurlijk hoeveel Stievie zal kosten als het voor het grote publiek beschikbaar is. Wellicht zal er gewerkt worden met een maandelijks abonnement. Ook is het nog niet bekend wanneer de Android-editie van Stievie beschikbaar zal zijn. Voorlopig is de app er enkel voor iPhone en iPad, maar een Android-uitvoering is beloofd.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.