Mobile

Video: de coolste telefoons (en meer!) op MWC

Het Mobile World Congress loopt stilaan op zijn einde. Tijdens de afgelopen dagen verzamelde het gros van de mobiele industrie zich in Barcelona voor hét mobiele evenement van het jaar. Onze redacteurs waren ter plaatse en zorgden voor heel wat beeldmateriaal. 

Belgen van Europlasma maken elke smartphone waterbestendig

Europlasma heeft een nano-coating technologie in zijn bezit waarmee je nagenoeg alles waterbestendig kan maken. Nu wil Drywired met de machines van Europlasma ook smartphones en tablets waterbestendig maken.

Eerste blik op Firefox OS

Mozilla heeft tijdens het Mobile World Congress haar eigen mobiele besturingssysteem Firefox OS voorgesteld. We gingen langs de stand en kregen een korte demo.

Ubuntu voor smartphones en tablets in actie

Firefox OS was niet het enige nieuwe besturingssysteem dat we op MWC te zien kregen. Ook Canonical was op de beurs aanwezig met het nieuwe Ubuntu voor smartphones en tablets. ZDNet kreeg een demo van het besturingssysteem in actie.

Prototype van Nvidia's handheld Project Shield

Vorige maand heeft Nvidia tijdens de Consumer Electronics Show haar eigen handheld Project Shield voorgesteld. Ook op hun stand tijdens het MWC was de spelconsole te bekijken. ZDNet kreeg een demo van het toestel.

Moodagent speelt muziek op basis van je humeur

Acer heeft op MWC de Liquid E1 voorgesteld. De smartphone richt zich op de multimedialiefhebber en beschikt over een app die muzieklijsten samenstelt op basis van je gemoedstoestand. Met de schuivers geef je zelf aan hoe boos of blij je bent en de afspeellijst wordt onmiddellijk aangepast.

Huawei's 'Magic Touch': aanraking met handschoenen

Het grote nadeel aan een aanraakscherm is dat het niet goed reageert op aanraking met handschoenen. Wij waren dan ook aangenaam verrast dat we de Huawei Ascend P2 vlot met een leren handschoen konden bedienen.

,

Nokia's kaartendienst breidt uit met augmented reality

Nokia HERE biedt naast kaarten ook turn-by-turn navigatie en informatie over het openbaar vervoer. Nieuwe extra's zijn LiveSight, dat een laag met locatiegebaseerde informatie over je camerabeeld plaatst en Place Tag, dat foto's van een locatiestempel voorziet.

Tegra 4: zelfde schermhelderheid, lager verbruik

De PRISM 2-technologie in de Nvidia Tegra 4 zorgt er voor dat je dezelfde schermhelderheid en hetzelfde contrast kan bereiken tegen een veel lager verbruik. Per laadbeurt bespaar je meer dan twee uur aan extra filmtijd ten opzichte van een andere chip.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.