Geluid

Streamen op hoog niveau met Accustic Arts

Wie in de markt is voor een hoogwaardige netwerkspeler, krijgt nog meer keuze dankzij Accustic Arts. Het Duitse merk presenteerde recent immers de Streamer ES, een speler waarmee je alle kanten uit kan.

Accustic Arts – een Duitse high-end fabrikant  – voegt met de Streamer ES een nieuw toestel toe aan zijn ES-Serie, de meest 'bereikbare' lijn in het aanbod van Accustic Arts. Zoals we gewend zijn van het merk, is het een toestel dat er hoogst aantrekkelijk uitziet – en dan drukken we het nog zacht uit.

Niet alleen visueel trouwens, maar ook qua functionaliteit. Als netwerkspeler weet de Streamer ES raad met heel wat bestandsformaten, meer concreet FLAC-, WAV-, MP3-, Ogg Vorbis-, AAC- en ALAC. Die kunnen zowel via UPnP aangereikt worden (via LAN of WLAN) als via een USB-stick of harde schijf met USB-aansluiting. En natuurlijk staat ook internetradio via vTuner op het programma.


De blikvanger op de voorkant is het 3,5-inch TFT-kleurenscherm, waarop niet alleen titelinformatie wordt getoond maar ook cover-art kan worden weergegeven. Eveneens interessant is dat de Streamer ES gapless playback ondersteunt, iets wat bij lang niet iedere audiostreamer het geval is.

Voor de bediening van de Streamer ES levert Accustic Arts niet alleen een IR-afstandsbediening mee, maar kan er ook een eigen app voor Android- en iOS-toestellen worden gedownload.

Dubbelt als DAC
Eveneens hoogst interessant is de digitale ingang op de achterkant, waardoor een andere digitale bron mee kan profiteren van de hoogwaardige D/A-conversie van de Streamer ES. Wie al een betere DAC in huis heeft, kan de Streamer ES ook daarmee verbinden via de digitale uitgang.

De Streamer ES van Accustic Arts – die overigens volledig in Duitsland wordt gemaakt – is beschikbaar in het zilver of zwart. De eerste haal je in huis voor 3.990 euro; de zwarte variant gaat voor 4.190 euro over de toonbank.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.