Redactie

TV Vlaanderen profiteert van einde Mobistar-dienst

Dat Mobistar stopt met haar tv-aanbod, legt TV Vlaanderen en TéléSAT geen windeieren. Beide aanbieders van digitale tv via de satelliet zien nu veel Mobistar-klanten naar hen overstappen.

Mobistar zet deze week een punt achter de verkoop van internet, vaste telefonie en tv aan nieuwe residentiële klanten. Tv-klanten krijgen de mogelijkheid om over te schakelen naar de diensten van TV Vlaanderen en TéléSAT.

De operator schort haar vaste lijn-producten voor consumenten op als een vorm van protest tegen de huidige ongunstige regulering van de kabelmarkt. Wanneer die regulering gunstiger wordt, bestaat dus de kans dat Mobistar opnieuw begint met het aanbieden van internet en vaste telefonie.

,

Maar met digitale tv via satelliet stopt de operator voorgoed. Mobistar neemt daarom geleidelijk aan contact op met haar klanten om ze te informeren over de stop en een alternatief voor te stellen.

Mobistar geeft haar tv-klanten de mogelijkheid om zonder onderbreking over te schakelen op digitale tv via satelliet bij TV Vlaanderen en TéléSAT. Veel klanten lijken daar gretig op in te gaan.

“Het aantal oproepen van klanten van Mobistar TV die willen overstappen naar TV Vlaanderen en TéléSAT overtreft onze verwachtingen,” zegt Hans Troelstra, COO van moederbedrijf M7 Group in een persbericht.

Voor klanten die de overstap maken, verandert er weinig. “We hebben samen met Mobistar naar een oplossing gezocht die ervoor moet zorgen dat klanten geen enkele hinder ondervinden van de beslissing van Mobistar,” aldus Troelstra.

Klanten die overschakelen van Mobistar TV naar TV Vlaanderen (of TéléSAT in Wallonië), kunnen hun huidig zenderaanbod en satellietinstallatie gewoon behouden.

Ondertussen werken TV Vlaanderen en TéléSAT aan een nieuw competitief VDSL-aanbod. Ze willen vanaf september met een eigen triple play-formule (tv, internet en telefonie) op de markt komen die “supersnel internet tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden” biedt.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.