Redactie

True Lies

Voordat Arnold Schwarzenegger in 2003 gouverneur van de staat California werd, had hij – in tegenstelling tot zijn 'action era'-maatje Sylvester Stallone, die ondertussen al een klein decennium liep aan te modderen – nog steeds een redelijk noemenswaardige filmcarrière, en die kon hij onlangs gewoon weer oppikken met de rauwe actieklepper The Last Stand.

Dat had hij volledig aan films als deze True Lies te danken: slimme Ah-nuld is – opnieuw: in schril contrast met Sylvester Stallomp – nooit te beroerd geweest om zijn imago van éénmansleger in de zeik te nemen. True Lies, met Schwarzie als een brave huisvader die een dubbelleven leidt als geheimagent, gaf de acteur ook de kans om zijn komische talent boven te halen.

Regisseur James Cameron laat hem dan ook volledig zijn gang gaan in True Lies, een actiefilm die zo over the top gaat dat hij nauwelijks nog serieus te nemen is: Schwarzie loopt bijvoorbeeld vrolijk over een rondtollende Harrier Jet en vuurt een van de raketten af met een van de booswichten uit de film die eraan hangt te bungelen. Met de huidige cgi-technologie (zie de twee recentste Die Hard-films) is het maar gewoontjes, maar in 1994 was het los erover.

Woensdag 22 mei op 2BE om 22u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.