Mobile

Topmodel telefoon van Sony is waterdicht

Ook Sony out zich als liefhebber van smartphones met gigantische schermen. Op CES presenteert het Japanse bedrijf de Xperia Z, een Android-telefoon met een 5-inch scherm en een 1,5 GHz quadcore-processor. 

Sony is daarmee ongeveer de enige die CES aangrijpt om een belangrijke smartphone te lanceren. Samsung lanceerde hier heel veel belangrijke producten, maar geen telefoons. En LG bevestigde op zijn persconferentie dat zijn toppers in februari op Mobile World Congress in Barcelona zal tonen.

 

,

Het nieuwe vlaggenschip deelt een eigenschap met de Xperia S tablet en een aantal oudere Xperia-telefoons: het is waterresistent en kan tegen stof (IP55 en IP57). Toch is het geen dikke verstevigde telefoon, maar blijft de dikte beperkt tot 7,9 mm.

Phil Molyneux, topman voor mobiele toestellen bij Sony, bevestigde dat de Xperia Z 'one touch enabled' is (lees: een NFC-chip bevat). Zo zijn er op CES wel meer producten te zien. Maar de Sony-topman wees er terecht op dat zijn bedrijf er vroeg bij was om NFC te ondersteunen, onder meer via NFC-labels en hoofdtelefoons met NFC-pairing.

Hij demonstreerde een aantal nieuwe NFC-compatibele producten. Indrukwekkend was de Bravia-tv, die je aan een telefoon koppelt door de smartphone tegen de afstandsbediening te tikken.

De Xperia Z of een andere mobiel toestel van Sony kan echter zelf als afstandsbediening dienen – en wel op een heel bijzondere manier. De telefoon of tablet kan immers als microfoon dienen voor stemcommando's die naar de tv worden doorgestuurd.

Het nieuwe toptoestel van Sony verschijnt ergens in de komende drie maanden. Een prijs is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.