Beeld

Panasonic houdt plasma levend

Met de opkomst van OLED lijkt het plasmaverhaal op z'n einde te lopen. Maar niet voor grote believer Panasonic, die op CES maar liefst zestien nieuwe plasma-tv's voorstelt.

Waar de VT-reeks tot nu toe gold als de absolute topserie, wordt er nu nog een lijn boven deze modellen gepositioneerd. Deze ZT-reeks zou volgens de fabrikant ongeziene zwartniveau's tentoonstellen, onder meer omdat de glaslaag nu versmolten is met het plasmapaneel. Het is enkel beschikbaar in 65 of 60 inch versie.

Als topmodel heeft de ZT60 alle nieuwe snufjes van Panasonic aan boord. Zoals Swipe & Share 2.0, waarmee je vanaf een Android- of iOS-toestel gewoon met een veegbeweging media naar de tv stuurt. Je kan ook stemcommando's geven aan de televisie, die trouwens ook in staat is tekst voor te lezen.

Een wat bizar nieuwtje is dat de nieuwe ZT60, VT60, ST60 en S60-reeksen worden gebundeld met een pennetje waarmee je op het scherm kan tekenen.

Grote maten
Zoals we van plasma gewoon zijn, mikt Panasonic vooral met de topreeksen op mensen die een groter schermformaat zoeken. De ZT60 is er pas vanaf 60 inch, de VT60-reeks vanaf 55 inch en de ST60 vanaf 50 inch.

Bij de eerder budgetgerichte plasmareeksen (S60 en X60) is er wel een 42-inch versie beschikbaar. In het geval van de X60 gaat het echter om een 720p paneel. De twee laatste modellen zijn ook niet in staat om 3D te tonen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.