Mobile

TomTom lanceert slimme sporthorloges

TomTom heeft tijdens een persevenement in Amsterdam twee nieuwe sporthorloges met gps voorgesteld: de TomTom Runner en de TomTom Multi-Sport.

Sporthorloges worden door sportliefhebbers gebruikt om op te volgen hoe lang ze al aan het lopen, fietsen of zwemmen zijn, en welke afstand ze hebben afgelegd. Eerder ontwikkelde TomTom al eens een SportWatch voor Nike, maar deze nieuwe producten lanceert het navigatiebedrijf in eigen naam.

De TomTom Runner richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in de eerste plaats op joggers en hardlopers. De TomTom Multi-Sport is waterdicht en kan ook bij het fietsen of zwemmen worden gebruikt.

De sporthorloges hebben een groot scherm met hoge resolutie, zodat je in één oogopslag een beeld krijgt van je afgelegde afstand, de verstreken tijd en je tempo. De bediening van het horloge is bewust erg simpel gehouden. Er is enkel een knop terug te vinden op het polsbandje, waarmee je door het horloge kan navigeren.
 


In de horloges zit een Graphical Training Partner ingebakken om je te helpen het meeste te halen uit je trainingen. Er zijn drie varianten: ‘Race’ om je tijd op een bepaald parcours te verbeteren, ‘Goal’ om te werken naar een vooropgesteld doel (afstand, tijd, verbrande caloriën) of ‘Zone’ om naar een vooropgestelde hartslag toe te werken.

Je kan de gegevens synchroniseren met de TomTom MySports website, die een overzicht bijhoudt van je prestaties. De data op MySports kan vervolgens ook gelinkt worden aan verschillende fitnessdiensten als RunKeeper, MapMyFitness en MyFitnessPal. De API blijft open, zodat ook andere diensten nog kunnen volgen.

De horloges zijn 11,5 millimeter dik en waterdicht tot 50 meter. Naast gps zijn ze ook voorzien van Bluetooth Smart (zuiniger in energieverbruik). Het scherm is kras- en schokbestendig en de batterij gaat tot 10 uur mee.

Over prijzen en beschikbaarheid is nog niets concreet bekend. Maar naar verwachting zullen de sporthorloges nog voor de zomer in de winkel liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.