Redactie

Gamereview: Defiance

Het is altijd wat met die buitenaardse wezens. Eerst vallen ze onze aarde binnen omdat ze zelf geen plek meer hebben, daarna willen ze ons gewoon uitroeien. En dus vechten we nu allemaal samen tegen de aliens.

,

Als dit verhaal al warrig klinkt, dan geldt dat dubbel voor het bijhorende spel.

Defiance is anders een ambitieus project. Een massale multiplayer shooter op pc én console die interactief samenloopt met een gelijknamige televisiereeks op SyFy-channel.

Jawel, de gebeurtenissen en personages in het spel hebben invloed op de reeks en vice versa. Dat het spel net voor de lancering van de reeks uitkomt, verklaart wellicht waarom het een beetje zoeken is naar een heldere plot lijn.


Maar dat doet, opmerkelijk genoeg, geen afbreuk aan de kwaliteiten van het spel.

Gemaakt door Trion, het clubje dat ook Rift op zijn naam heeft staan, laat Defiance zich proeven als een solide shooter in een erg knappe en goed afgewerkte wereld. Samen met een horde andere spelers vervul je missies, jaag je op aliens of neem je het tegen elkaar op.

Centraal staan de zogenaamde Arkhunts, stukken buitenaardse technologie die neerstorten en waar tot 100 spelers het samen tegen (veel meer) aliens opnemen.

En dat is leuk, ook al omdat het progressiesysteem goed werd uitgewerkt. Nieuwe wapens, nieuwe mogelijkheden en nieuwe outfits – het houdt je aan het spelen.

Als we al commentaar op het spel afvuren, dan raakt die vooral de nodeloos ingewikkelde interface.

Als Defiance over enkele weken ook nog een echte verhaallijn krijgt, zit het wel goed met dit experiment.


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.