Redactie

The Hunger

Tony Scott, die bijna een jaar geleden helaas uit het leven stapte, staat vooral bekend van zijn hardgekookte actiefilms, genre The Last Boy Scout (1991) en Man on Fire (2004), en zal wellicht altijd herinnerd worden als de regisseur van Top Gun (1986). Maar drie jaar voordat hij doorbrak met die Amerikaanse actieprent debuteerde hij in Groot-Brittannië met deze crème van een horrorfilm.

The Hunger gaat over het eeuwige leven, en de offers die daarvoor moeten worden gebracht. Catherine Deneuve vertolkt de vampier Miriam Blalock, die haar jongere geliefde John (David Bowie) tweehonderd jaar eerder veranderde in een vampier met de belofte van een eeuwig leven. Maar nu blijkt ze tegen hem te hebben gelogen: anno 1983 begint hij slecht te slapen, en hij ziet er zienderogen ouder uit.

Dus consulteert hij de jonge dokter Sarah Roberts (Susan Sarandon), en begint de broeierige cocktail van lust en verraad die zich al vanaf de eerste scènes aan het opbouwen was op een onnavolgbare manier te kolken. Een waarachtige klassieker uit het genre.

Zondag 30 juni op Arte om 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.