Redactie

The Devil’s Advocate

Staat die Al Pacino me daar een eindje te overacten in The Devil’s Advocate! Maar Pacino is – naast Jack Nicholson – een van de weinige Hollywoodacteurs die daarmee wegkomen, en die finale uitbarsting zet ook een finaal punt achter de sarrende vertolking die Pacino doorheen de hele film al verleende aan – we zullen het meteen maar verklappen – de duivel zelf.

Yep, de CEO en naamseigenaar van het New Yorkse advocatenkantoor John Milton & Partners (snap je de referentie?) is een oud kwaad, en dat zal het zoals altijd doodbrave personage dat door Keanu Reeves wordt gespeeld in deze film, de ambitieuze advocaat Kevin Lomax, snel ondervinden wanneer hij met zijn vrouwtje naar Manhattan verhuist, het succes van zijn nieuwe baan bij Milton achterna.

De Gehoornde kwam in het tijdperk waarin The Devil’s Advocate in de zalen kwam, eind jaren ’90, wel vaker voor in het Hollywoodvoer van die dagen, dat (zie bijvoorbeeld ook End of Days en Stigmata) gebukt liep onder een stevig fin-de-sièclegevoel. Maar regisseur Taylor Hackford (ook van An Officer and a Gentleman en Dolores Claiborne) houdt gelukkig de humor erin.

Zoals in de scène waarin Pacino’s personage grinnikend zijn vingers sissend in het wijwatervat doopt: goud waard!

Vrijdag 22 maart op Eén om 23u20

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.