Redactie

Person of Interest

Stel: iemand heeft een computerprogramma ontwikkeld dat echt àlles over iedereen weet, van de code van je geheime bankrekening in Zwitserland tot die huurmoordenaar die je op je ex hebt af gestuurd. Wat gaat die ermee doen: je bankrekening plunderen, of de moord zien te voorkomen?  

Harold Finch (Michael Emerson, vooral bekend als die slechterik uit Lost) kiest resoluut voor het tweede, en zet de ingehuurde ex-CIA'er John Reese (Jim Caviezel, ooit nog Jezus in The Passion of the Christ) in om te voorkomen dat de gescreende mensen malheuren uithalen.

Maar rond de afzonderlijke verhalen zit een raamvertelling die de achtergrond van die excentrieke softwarenerd met zijn geheime miljoenen aflevering na aflevering naar de oppervlakte woelt, en wat je uiteindelijk ontdekt is véél minder fraai dan de nobele opdrachten die hij aan zijn medewerker doorgeeft.

Het thema van de machine die iedereen kan afluisteren, en de implicaties daarvan, kwam al boven in The Dark Knight van Christopher Nolan, wellicht niet toevallig de broer van Jonathan Nolan, die Person of Interest bedacht en ook de showrunner ervan is.

Donderdag 21 maart op 2BE om 20u35

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.