Geluid

Teufel presenteert kant-en-klare 5.1-pakketten

Teufel heeft vandaag maar liefst zeven nieuwe 'all-in-tune' systemen aan zijn gamma toegevoegd. Deze kant-en-klare surroundsets bestaan telkens uit een AV-voorversterker, een sub/versterker en vijf luidsprekers.

In het aanbod van Teufel wordt de relatief nieuwe Central AV-categorie stevig uitgebreid met de komst van zeven nieuwe systemen. Elke set belooft een startklaar, perfect afgestemd pakket te bieden voor liefhebbers van surroundgeluid.

Elke 'All-in-tune'-set is volgens een herkenbaar recept opgebouwd: je kan telkens rekenen op vijf luidsprekers en een subwoofer die ook eindversterkers voor de luidsprekers bevat, terwijl een compact kastje – de Decoderstation 7 – de luidsprekers en subwoofer van geluid voorziet.

Alternatief voor grote AV-receiver
Met de nieuwe sets biedt Teufel een woonkamervriendelijk alternatief aan voor muziek- en filmliefhebbers die wel volwaardig surroundgeluid willen, maar liever geen logge AV-receiver in de buurt van de tv plaatsen.

Die laatste is immers overbodig door het all-in-one concept, waarbij de eindversterkers in de subwoofer worden verstopt zodat er alleen nog een plaats gereserveerd moet worden voor de Decoderstation 7, een compacte AV-voorversterker.

Op die laatste treffen we drie HDMI-ingangen aan (3D-compatibel), drie analoge inputs, twee coaxiale en een optische digitale ingang. Als extraatjes zijn er ook nog een hoofdtelefoonaansluiting en FM/AM-radiotuner met RDS aanwezig. De Decoderstation 7 omvat verder ook decoders (vandaar de naam) voor surroundformaten zoals Dolby TrueHD, DTS HD-Master Audio, DTS, Dolby Digital en Dolby Pro Logic.

Voor de luidsprekers krijg je keuze uit een aantal elegante zuiltjes (LT 2, LT 3 of Columa 300 Mk2) of de vorig jaar geïntroduceerde compacte Cubycon-speakers.

Dat alles moet garant staan voor een systeem dat de prestaties van hoogwaardige, optimaal op elkaar afgestemde losse componenten weet te combineren met het gemak van een all-in-one surroundsysteem.

Prijskaartje
Voor een overzicht van al deze systemen en de bijhorende prijskaartjes – die beginnen bij 1.099,99 euro – kan je zoals steeds terecht op de Teufel-website.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.