Redactie

Surrogates

Zo’n kloon van jezelf, dat zou nog eens een gerief zijn: je laat je surrogaat al het werk doen, en zelf blijf je lekker thuis op je luie reet liggen en de inkomsten binnenrijven. Klinkt mooi, alleen zijn er altijd weer van die spelbrekers die over de ethische implicaties daarvan komen zeuren. Zoals Robert Venditi en Brett Weldele, de makers van de in 2009 verfilmde graphic novel Surrogates.

Daarin wordt een halve wereldbevolking van kluizenaars getoond, die hun publieke leven overlaten aan hun mooiere, fittere surrogaat. Dat gaat allemaal mooi, tot plotseling twee van de architecten achter deze brave new world thuis worden vermoord, terwijl ook hun surrogaat van kant wordt gemaakt in een nachtclub. FBI-agent Tom Greer (Bruce Willis) wordt op de zaak gezet, samen met zijn veel jonger lijkende surrogaat.

Surrogates is licht verteerbaar en ook licht voorspelbaar Hollywoodvoer, maar wel met de nodige kunde gemaakt. Daarvoor tekende Jonathan Mostow, ook al van vakwerk als Terminator 3: Rise of the Machines en Breakdown.

Woensdag 8 mei op BBC 1 om 0u05

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.