Mobile

Sony Walkmans spelen 77 uur FLAC’s af

Muziekspelers worden tegenwoordig maar weinig verkocht – met dank aan de smartphone – maar dat houdt Sony niet tegen om nieuwe te lanceren. De E585 loopt in de kijker door FLAC-ondersteuning en een uitzonderlijke hoge autonomie.

De E585 is een vrij slanke speler in een aluminiumbehuizing en met de klassieke, wat gsm-achtige Walkman-styling. Je vindt hier geen WiFi of apps, maar een toestel dat inzet op het mobiel afspelen van muziek. Voornaamste pluspunten zijn de FLAC-compatibiliteit, de batterij die het 77 uur uitzingt en digitale ruisonderdrukking die omgevingslawaai wegwerkt. 

FLAC-bestanden zijn kwalitiatief beter dan mp3's, al is het verschil relatief als de mp3-bestanden aan een hoge bitrate gecodeerd zijn en de hoofdtelefoon van mindere kwaliteit is. FLAC betekent lossless, en dus veel grotere bestanden. Aan circa 300 MB per album, kan je er ongeveer 50 kwijt in de 16 GB van de E585.

Naast de 140-euro kostenden E585 verschijnen de E383 (8 GB) en E384 (16 GB). Dit zijn eerder basale spelers met een kleurrijke behuizing en een aangenaam prijskaartje (75 respectievelijk 90 euro).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.