Redactie

Footloose

Vorig jaar kwam er nog een hemeltergend slappe remake, maar die komt niet eens aan de hielen van het origineel. Niet dat Footloose (1984) zelf zo'n filmparel was, natuurlijk. Maar het was wèl een bijzonder sympathiek filmpje, dat gewoon nodig was in het diepe crisistijdperk waarin hij in de zalen landde, en precies een kleine klassieker werd door zijn lichtvoetigheid.

Het was een van de doorbraakrollen voor Kevin Bacon, een van de mindere telgen uit het Brat Pack van jonge acteurs dat zich vormde in de vroege jaren '80, maar groeide uiteindelijk uit tot een verdienstelijker acteur dan de meeste van zijn generatiegenoten.

Ook het verhaal van Footloose heeft weinig om het lijf: de dansgrage Ren McCormack (Bacon) komt in een klein Amerikaans stadje terecht waarin iedere vorm van rock 'n' roll verboden is. De lokale dominee (John Lithgow) is tot dat edict gekomen nadat een tiener verongelukt geraakte na een uit de hand gelopen feestje. Maar langzaam brengt Bacons personage – of liever de soundtrack van de film – wat kleur in de doffe gemeenschap. Niet in het minst bij de jonge Ariel (Lori Singer), de dochter van Gods dienaar.

Woensdag 10 juli op VTM om 21u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.