Redactie

Sony halveert prijs Music Unlimited

Het is niet gemakkelijk opboksen tegen het zwaargewicht dat Spotify is. Sony probeert het met Music Unlimited toch, en speelt het daarbij op de prijs. Die is gevoelig lager geworden.

Het Premium-abonnement van Music Unlimited kost nu 59,99 euro per jaar, de helft van wat het normaal is. Ga je voor een abonnement van een maand, dan blijft de prijs steken op 9,99 euro. Het voordeel is dus enkel voor wie een volledig jaar intekent.

Voor die net geen 60 euro per jaar kan je ongelimiteerd muziek zoeken en afspelen, net zoals bij Spotify en Deezer. Bovendien omvat het Premium-abonnement de mogelijkheid om Music Unlimited te gebruiken op een varia van Sony-toestellen, gaande van Bravia-tv's en Blu-rayspelers tot Android- en Apple-apparaten. Afspelen op de pc, Mac en PS3 zit er uiteraard ook bij. Music Unlimited wordt echter niet ondersteund door derden, zoals Sonos.

De prijsverlaging van Sony is toch opmerkelijk, daar streamingdiensten over het algemeen vrij uniforme prijzen hanteren. Voor het topabonnement betaal je zo zowel bij Deezer, Spotify en andere 9,99 euro per maand. Sony wil echter duidelijk Music Unlimited in de markt zetten, wat naast deze prijsverlaging (geldig tot 11 september) ook doet door proefabonnementen te bundelen bij nieuwe Xperia's en andere Sony-producten.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.