Geluid

Alternatief voor iTunes stopt er mee

De software, die afspelen op de desktop combineerde met online muziekdiensten, zal vanaf 28 juni niet meer actief ontwikkeld worden, zo maakte directeur Eric Wittman onlangs bekend op de bedrijfsblog. Ook het moederbedrijf, Pioneers of the Inevitable, zal de deuren sluiten.

“De onderneming is niet meer in staat om de bedrijfsvoering voort te zetten”, zei Wittman. De desktopversie, mobiele apps en de online ontdekkingsdienst Songbird.me zullen allemaal op zwart gaan. Volgens de directeur gebruikten zo’n één miljoen mensen deze laatste dienst op maandelijkse basis.

Toen Songbird in 2007 van start ging, werd het nog binnengehaald als een van de meest innovatieve bedrijven van het moment. Toen de luisteraar zich echter steeds meer interesseerde voor streaming muziekdiensten en browsers steeds meer mikten op veiligheid, snelheid en HTML5 was er steeds minder ruimte voor een muziekspeler die de desktop als voornaamste verblijfplaats had.

Songbird sterft, Nightingale leeft
Het staken van de ontwikkeling, betekent niet dat het definitieve einde van Songbird. De alternatieve mediabeheerder Nightingale, die is gebouwd op Songbird, zal nog altijd beschikbaar blijven. Omdat Songbird van nature opensourcesoftware is, kunnen geïnteresseerde ontwikkelaars met de code aan de slag gaan als zij dat willen.

Wie dus nog steeds op zoek is naar een alternatief voor het alom aanwezige iTunes kan nog altijd terecht op deze downloadpagina om het programma uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.