Redactie

Sonos werkt beter met Spotify

Sonos en Spotify werkten al vrij goed samen, maar doen dat na een nieuwe software-update voor het muzieksysteem nog beter. Je kan nu vanaf de Sonos-app muziek toevoegen aan playlists, en deze beheren. Tot het verschijnen van deze versie 4.1 van de Sonos-software kon je via Sonos-toestellen enkel Spotify-afspeellijsten afspelen.

De nieuwe software installeer je door de app op je iOS- of Android-telefoon bij te werken. De nieuwe app-versie zal op zijn beurt alle Sonos-spelers updaten. Dit proces kan even duren bij systemen met veel speakers en spelers, maar daarna zou in de toekomst het updaten wel veel sneller gaat, belooft de fabrikant.

Naast de eerder vermelde nieuwigheden brengt versie 4.1 een gemakkelijkere manier om Spotify te koppelen met Sonos (via je Facebook-gegevens in plaats van een obscuur serienummer). Je kan nu ook lokale afspeellijsten samenstellen uit liedjes van verschillende bronnen en streamingdiensten, door elkaar. Ten slotte kan je nu een alarm instellen om 's morgens wakker te worden met favoriete tracks van een streamingdienst.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.