Geluid

Sharp’s nieuwste Bluetooth-speaker is geland

Het moet er niet altijd als een boombox uitzien, moeten ze bij Sharp gedacht hebben. En dus gaven ze hun nieuwste Bluetooth-speaker een futuristisch uiterlijk. Een druk op de knop en de dock ‘opent’ met een kort sissend geluid dat zo uit een SF-film geplukt lijkt. De blauwe leds in het midden lijken wel een ‘warp core’. Aan het ontwerp is voldoende aandacht besteed, hoe zit het met de specs?

Sharp GX-BT7

De GX-BT7 maakt niet alleen gebruik van Bluetooth maar is voor het gemak ook uitgerust met NFC. Sharp levert twee NFC-tags mee die je op de handigste plek in de kamer plaatst, op maximum 10 meter van de speaker. Het volstaat om je smartphone of tablet even in aanraking te brengen met de NFW-tag en de speaker legt dan automatisch verbinding met je smartphone.

Android toestellen kan je ook aansluiten via USB. Vermits de speaker het Android Open Accessory-protocol gebruikt wordt de audio van je smartphone of tablet gehaald in de vorm van een digitaal PCM-signaal. Dat levert heel wat betere kwaliteit dan wanneer je de hoofdtelefoon uitgang moet gebruiken.

De speaker wordt geleverd met een iPad-stand, en ondersteunt alle iPhones, iPads en iPods via Apples iAP-protocol, met terugspeeloptie en oplaadmogelijkheid, via een USB-verbinding.

De speaker is ook beschikbaar in een variant zonder USB-aansluiting en met rode LED-verlichting: de GX-BT3. Beide speakers zijn vanaf nu verkrijgbaar in België. De adviesprijzen van de GX-BT7 en de GX-BT3 zijn respectievelijk 169 euro en 149 euro.

Eric Beeckmans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.