Mobile

Samsung toont nieuwe tablets

Al in het voorjaar verklapte Samsung dat er tegen de zomer nieuwe Galaxy Tab-tablets zouden opduiken. Nu zijn er meer details bekend over deze Tab 3's. Er was al eerder een  Galaxy Tab 3 met een 7 inch voorgesteld.

In de Benelux is er officieel niets gecommuniceerd, maar in de V.S. zijn de nieuwe tablets reeds voorgesteld. Het gaat om twee versies: een tablet met een 8 inch scherm en een toestel met eentje van 10,1 inch. De resolutie is in beide gevallen hetzelfde: 1.280 x 800. 

De Galaxy Tab 3 8.0 en Tab 3 10.1 lijken in elk geval heel sterk op de vorige generatie, met een belangrijk verschil: er is nu een hardwarematige home-knop. 

De hardware is bovendien sneller: de 8 inch pronkt met een 1,5 GHz processor, terwijl de 10.1 inchuitvoering beschikt over een chip aan 1,6 GHz. Alle twee draaien Android 4.2.2 en beschikken over softwarefeatures als S Translator (bekend van de Galaxy S4-telefoon).

Het lijkt er ook op dat de twee nieuwe tablets beschikken over een infrarood-oog met een bijhorende universele remote-app. Die functie was ook al aanwezig op de Galaxy Note 8.0, dus zo onwaarschijnlijk lijkt dat niet.

De exacte prijzen en lanceerdata voor onze contreien zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.