Mobile

MHL

MHL (Mobile High Definition Link) is een standaard voor audio/videocommunicatie tussen mobiele apparaten en HD-displays, die ontwikkeld werd door het MHL-consortium (Nokia, Samsung, Silicon Image, Sony en Toshiba). Je vindt de technologie intussen al op sommige AV-receivers, onder meer bij Pioneer en Onkyo.

MHL zorgt ervoor dat de televisie (of een ander MHL-toestel dat als ontvanger fungeert) het mobiele apparaat van stroom voorziet en dat je de remote kan gebruiken om je smartphone te besturen. MHL ondersteunt bovendien 1.080p-video met ongecomprimeerde 7.1-audio en HDCP. Een ideale oplossing om een film die op de smartphone staat af te spelen op televisie. Niet alleen wordt de smartphone opgeladen, maar je kan ook de tv-remote gebruiken.

Los van de bekabelde verbinding die minder dan ideaal is voor heel wat andere scenario’s, heeft MHL nog een bijkomend probleem. De standaard legt alleen de communicatieprotocollen vast, niet de connectoren. Aanvankelijk gebruikte iedereen een micro-USB-connector aan de kant van de bron (de smartphone) en een HDMI-connector aan de zijde van de ontvanger. Helaas gebruiken toestellen zoals de Samsung Galaxy S III en de Galaxy Note 2 een 11-pin connector, waardoor ze dus een speciale kabel vereisen.

Dat MHL geen verplichtingen oplegt voor de connectoren zou dus weleens een struikelblok kunnen worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.