Beeld

Samsung toont een 4K TV en een OLED TV

Ook bij Samsung zijn 4K- en OLED-technologie present op CES. De toestellen werden met veel fanfare maar anderzijds ook bijzonder kort aan de verzamelde pers getoond.

Vooral het OLED-toestel kwam nauwelijks aan bod tijdens de persconferentie. Ja, er is een 55 inch F9500. En het toestel zal een unieke feature hebben die de naam MultiView draagt. Met behulp van een bril, zoals voor 3D, kan je dan met twee kijkers tegelijk naar een ander programma kijken. Hij naar de voetbal, zij naar Grey’s Anatomy bijvoorbeeld. De brillen hebben uiteraard ingebouwde luidsprekers zodat je elk ook de juiste soundtrack hoort.

Maar de dingen die we echt wilden weten – een releasedatum en een richtprijs – daarover werd met geen woord gerept. Een schril contrast met LG, dat in dit geval duidelijk Samsung voorbij steekt.

4K-televisies
Iets meer aandacht werd er gegeven aan de nieuwe 4K-televisies, de S9000-reeks. De beeldformaten zullen variëren van 60 tot een reusachtige 110 inch. Driewegluidsprekers in een 2.2-configuratie moeten voor indrukwekkend geluid zorgen.

De televisies staan opgesteld in een soort van kader dat naar achter leunt op een stevige poot. Die constructie kon ons overigens absoluut niet bekoren en zou behoorlijk wat plaats innemen.

Ook hier kregen we helaas geen woord te horen over releasedata en prijzen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.