Beeld

Samsung, Sony en Panasonic grootste EISA-winnaars

Bij de jaarlijkse uitreiking van de EISA Awards zijn Samsung en Sony de grote winnaars. Zij haalden elk vijf prijzen binnen, op de voet gevolgd door Panasonic met vier awards.In totaal worden 58 awards in zes categorieën uitgedeeld.

Samsung haalde awards binnen voor de UE55F8000, vanwege de uitstekende smart tv-functionaliteit en -interface die dit jaar door het bedrijf grondig werd hertekend. Bovendien presteerde de F8000 op andere vlakken, zoals beeldkwaliteit en design, zeer goed. Twee telefoons van het Koreaanse bedrijf werden beloond met een award: de S4 mini en de Galaxy S4.

Die laatste kreeg een 'groene' award omdat Samsung het gebruik van giftige stoffen en edelmatelen in dit toestel heeft teruggedrongen. Bovendien is de S4 energiezuinig en heeft het een verwisselbare batterij, waardoor de telefoon duurzamer is. Overigens ontving ook Philips een groene award voor een milieuvriendelijk geproduceerde televisie.

De Galaxy NX, een unieke systeemcamera op basis van Android en met ingebouwde 3G/4G-verbinding, en de NX300-systeemcamera bezorgden Samsung de laatste twee EISA-awards.

Sony is de andere grote winnaar die met vijf awards naar huis mag. De KDL-55W905A met de Triluminos-technologie werd geroemd voor zijn beeldkwaliteit, en ontving daarom de titel van Europese tv van het jaar. Ook de tablet van het jaar is van Sony. Het dunne profiel, de goede prestaties en de water/stofdichte behuizing waren de sterke troeven van de Xperia Tablet Z.

Met de STR-DA5800ES (een high-end AV-receiver), Alpha SLT-A99 (fullframe camera) en de compacte Sony Cyber-shot DSC-HX50/HX50V verwierf het Japanse bedrijf nog drie awards.

Met vier awards komt ook Panasonic goed uit deze EISA-verkiezing. Heel terecht kreeg Panasonic een EISA-award voor de ZT60, een plasmatv die zich de nieuwe referentie mag noemen dankzij de Master Studio-panel. Op audiovlak ontving Panasonic een award voor de PMX9, een miniketen met een uitstekende klank en vele draadloze mogelijkheden.

De Panasonic LUMIX DMC-GH3 ontving een award voor zijn eigenschappen als foto- én videocamera, terwijl de LUMIX G Vario 14-140 mm F3.5-5.6-lens ook hoge ogen gooide.

Als kleiner merk wist JVC toch een drietal awards te veroveren. De e-shift2-technologie van de DLA-X55R-projector leverde JVC een award op, naast een award voor de PX-100-hybridevideocamera en de highend JVC HA-FXZ200 in-earhoofdtelefoon voor mobiel gebruik.

,

Andere opmerkelijke awards zijn die van European Advanced Smartphone voor de HTC One en de allereerste EISA-award voor Ultra HD of 4K. Die ging naar de Philips 65PFL9708.

Een volledig overzicht van alle EISA-winnaars vind je door hier te klikken. Een groot aantal van de winnende producten zijn door FWD getest. Een overzicht van de relevante reviews kan je hier vinden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.