Mobile

Nokia rolt grote update voor Lumia’s uit

Nokia gaat van start met de gefaseerde uitrol van haar Amber-update voor Lumia. Tegen eind september moeten alle Belgische gebruikers over de update beschikken.

De Amber-update is van toepassing op de Lumia 920, Lumia 820, Lumia 720, Lumia 620 en Lumia 520. De Lumia 625, Lumia 925 en Lumia 1020, die later dit jaar verschijnen, zullen reeds standaard voorzien zijn van de update.

Enerzijds bouwt Lumia Amber verder op een recente update voor Windows Phone 8 van Microsoft zelf. Die brengt onder meer een nieuwe FM-radiospeler en verbeteringen voor Xbox Music en Internet Explorer met zich mee.

De camerasoftware van de Lumia’s krijgt een update, met vernieuwde algoritmes die verbeteringen op gebied van ruisonderdrukking, kleurreproductie, belichting en autofocus met zich meebrengen. Ook de nieuwe camera-apps Nokia Smart Camera (voor alle toestellen) en Nokia Pro Camera (enkel voor de Lumia 920 en Lumia 925) maken hun debuut.

Lumia Amber maakt het bovendien eenvoudiger om kaartenapplicatie Nokia Here te updaten. Alleen wegen en functies die in de update worden vernieuwd, zullen opnieuw worden geïnstalleerd. Je hoeft dus geen hele landen opnieuw te downloaden.

,

De Amber-update introduceert ook Nokia Glance Screen. Wanneer je telefoon inactief is, wordt er een klok op het scherm getoond, samen met het batterijleven en een aanduiding wanneer het toestel op ‘stil’ staat. Je kan de functie zelf in- of uitschakelen in de instellingen van je telefoon. Nokia Glance Screen is beschikbaar op alle Lumia’s, behalve de Lumia 520 en 625.

Verder krijgen gebruikers met de nieuwe update de mogelijkheid om een inkomend telefoontje te weigeren door hun telefoon om te draaien en het scherm te activeren door er twee keer op te tikken. Beide gestures zijn optioneel en kunnen dus worden uitgeschakeld.

Ten slotte brengt Lumia Amber ook de Storage Check-app naar alle Lumia-smartphones. Die toont welke apps en bestanden het meeste geheugen in beslag nemen, zodat je kan ingrijpen wanneer je in opslagnood komt.

De Amber-update wordt vanaf vandaag in fases uitgerold voor Belgische gebruikers. Nokia verwacht dat de update tegen eind september voor iedereen beschikbaar moet zijn. Normaal controleert je telefoon automatisch op updates, maar je kan het ook manueel nagaan via de optie ‘telefoonupdates’ in je instellingen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.