Beeld

Samsung plant kleinere én gigantische 4K-tv’s

Op de IFA-beurs in september brengt Samsung een uitgebreid gamma 4K-televisies uit. Meer verrassend is dat het Koreaanse merk naast ‘kleinere’ formaten ook ronduit gigantische UHD-tv’s lanceert.

Op dit moment biedt Samsung enkel een zeer grote en opmerkelijke 85-inch Ultra HD-televisie aan. Naast een mooi design pronkt deze S9 met een adembenemend prijskaartje van 40.000 euro.

Dat Samsung op korte termijn meer 4K-televisie gaat lanceren, werd bevestigd door Michael Zoeller, senior director sales & marketing TV/AV. Echt verbazend is dat niet, noch uniek, want onder andere Sony en Toshiba hebben reeds 4K-televisies van 55 en 65 inch aangekondigd.

Maar nagenoeg niemand zegt openlijk van plan te zijn om 4K-tv's van meer dan 84-85 inch te brengen. Als Samsung effectief dergelijke giganten lanceert, zal het ongetwijfeld om echte luxeproducten gaan.

Nog een lange weg te gaan
Zoeller verklapte de 4K-plannen van Samsung op de IFA Global Press Conference in Sardinië, een event waarop de wereld wordt warmgemaakt voor de Berlijnse beurs in het najaar.

De Samsung-topman relativeerde meteen ook de opmars van 4K; volgens Zoeller zal de transitie naar Ultra HD tot 2023 duren. Er zijn immers nog veel aspecten van het verhaal die niet in orde zijn, zoals de beschikbaarheid van een drager voor 4K-video of concrete plannen bij tv-zenders.

Maar volgens Zoeller is UHD een niet te stuiten evolutie, naarmate meer en meer mensen grote tv’s aanschaffen. Het draait immers niet enkel om een hogere resolutie – en dus een scherper beeld.

Een hogere resolutie zorgt er ook voor dat er minder blurring optreedt bij snel bewegende objecten op het scherm, zoals een voetbal.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.