Beeld

Samsung koopt mediacenter van Boxee

De makers van Boxee vervoegen na een overname Samsung. De mediacentersoftware met heel wat sociale functies zal geïntegreerd worden in Samsungs smart tv-platform.

Boxee is gebaseerd op XBMC en is een heel volledige mediacenter, met de mogelijkheid om video, muziek en foto's af te spelen op een tv vanaf lokale en online bronnen en dat in een knappe mediacentrische omgeving. Een filmbibliotheek wordt bijvoorbeeld getoond met filmkunst en informatie over de acteurs en medewerkers. Aan dat recept voegt Boxee nog wat sociale functies toe, zoals het presenteren van films – bijvoorbeeld van YouTube – die door vrienden op Facebook en Twitter zijn geplaatst.

De software van Boxee was vroeger gratis te downloaden, maar de makers concentreerden zich de laatste tijd op Boxee-hardware. Via D-Link en Iomega werden op een bepaald moment mediastreamers met de software verkocht. Hier komt nu een einde aan. 

Update: D-Link laat ons weten dat de Boxee Box op de markt zal blijven en dat het Boxee-team ondersteuning zal blijven bieden voor dit toestel.

"Door ons bij Samsung te voegen, kunnen we blijven werken aan producten die het beste van software en hardware in de tv-wereld combineren. Producten die door tientallen miljoenen mensen gebruikt zullen worden en die de toekomst van tv gaan bepalen", leest de officiële verklaring op de Boxee-site

 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.