Mobile

Samsung komt met grote Galaxy Mega-smartphones

Samsung heeft met de Galaxy Note een trend gezet wat betreft smartphones met grote schermen. De fabrikant was niet de eerste die de zogenaamde 'phablets' uitbracht, maar wel de meest succesvolle. De trend naar boven wat betreft maximale schermgrootte is in ieder geval ingezet en Samsung lijkt niet achter te willen blijven op de concurrentie.

Volgens Sammobile zal Samsung een 5,8 en een 6,3 inch-versie van de Galaxy Mega uitbrengen. Vorige week hoorden we nog dat de naam ‘Galaxy Fonblet’ zou gaan worden, maar dat lijkt niet te kloppen. De twee schermgroottes lijken overeen te komen met eerdere geruchten. Zo zagen we recentelijk dat het Game Pad-accessoire voor de Samsung Galaxy S4 geschikt is voor toestellen met een schermformaat tot 6,3 inch. In augustus 2012 bracht Samsung al een Galaxy-apparaat uit met een 5,8 inch scherm: de Galaxy Player 5.8.

We hoorden een tijdje terug geruchten over de Samsung Galaxy Note III en dat dit toestel een 6,3 inch-scherm zou gaan krijgen. Deze geruchten werden niet lang daarna al weer ontkracht, maar het lijkt er op dat Samsung wel degelijk werkt aan een Galaxy-toestel met een 6,3 inch-scherm. Dit toestel valt, gegeven de naam, niet in de Galaxy Note-serie, en zal dus waarschijnlijk niet voorzien worden van een actieve stylus (pen).

Het is dan ook nog maar de vraag in welk segment de Mega-smartphones zullen gaan vallen. Zullen het high-end-toestellen worden als de Galaxy Note (I en II) en zullen ze dan voorzien zijn van een full HD-scherm en snelle chipset? Of, gegeven dat het geen Note-toestellen zijn, zullen het misschien mid-end-toestellen zijn met wél een groot scherm, maar geen (hele) hoge resolutie of andere goede specificaties? Er zijn nog vragen genoeg rondom de Galaxy Mega.

Samsung heeft het bestaan van de Galaxy Mega-toestellen nog niet bevestigd, maar de bron van Sammobile geeft aan dat de 5,8 inch-versie in het wit uitgebracht wordt rond week 22 (rond 27 mei) en dat de Galaxy Mega 6.3 in het wit en zwart wordt uitgebracht en rond week 25 (17 juni) in de winkels zal liggen. Vooralsnog zullen we even geduld moeten hebben tot Samsung een officiële aankondiging doet om meer details over deze twee toestellen te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.